Top 10 unelte nelipsite din gospodarie

Top 10 unelte nelipsite din gospodarie

 1 Topor

    Născut  în zorii omenirii ca armă, toporul este astăzi o unealtă indispensabilă în curte sau grădină. Curățarea unui pom uscat, tăierea lemnelor pentru șemineu, cioplirea țărușilor pentru legarea roșiilor – toate stau în puterea unui topor.

2 Foarfeci de grădină

Pentru îngrijirea arbuștilor și a copacilor mici, se recomandă folosirea foarfecelor  de grădină, al cărui design special face față cu ușurință tunderii ramurilor de până la 2-3 cm grosime. O foarfeca potrivită va dura ani de zile și îți va economisi mult timp și efort.  Aceasta este foarte utilă în special primăvara, atunci când se fac  cele mai multe lucrări de tăiere, aranjare și organizare a grădinii.

3 Lopată

Fie că vrei să organizezi terenul, să muți pământul sau să faci paturi pentru legume,  lopata   este instrumentul fără de care este greu să-ți imaginezi munca în grădină.

Târnăcop

Folosit la spart pietre  si la sapat in pamanturi tari.

5 Baros 

Barosul este destinat exclusiv aplicarii loviturilor foarte puternice  pentru prelucrarea materialelor sau in lucrari de montare si demontare.

Utlizat in lucrari de constructie, fierarie , minerit .

6 Furtun de stropit

Furtunul de stropit ar trebui să fie de nelipsit într-o grădină. Și pentru că piața oferă diferite sisteme de udare, un furtun de gradina  selectat cu pricepere joacă un rol major.

7 Furca   gradinarit 

Folosită pentru strângerea fânului, clăditul șirelor, strângerea gunoiului, a băligarului etc.

8 Grebla

Unealtă sau mașină agricolă cu ajutorul căreia se strâng paiele, fânul etc. sau cu care se mărunțesc bulgării de pământ, se nivelează solul.

9 Ața de palisare și clipsuri de palisare

Legatul legumelor, al viței-de-vie și al pomilor se face cu ajutorul unor instrumente, printre care  ata de palisat și clipsurile de palisare. Dacă vrei să achiziționezi un material de legat versatil și rentabil, pe care să îl poți folosi atât pentru legume, viță-de-vie, pomi, cât și pentru legarea florilor și a aranjamentelor florale gasesti pe site-ul nostru diverse modele si dimensiuni, sau ne poti contacta telefonic.

10  Mănuși de protecție

Chiar dacă grădinăritul implică lucrul cu solul, mâinile tale pot fi protejate și îngrijite în acest proces, cu ajutorul unei perechi de manusi de protectie  Acestea au o aderență bună și rezistență la apă, astfel încât mâinile să rămână uscate și în cazul contactului cu apa sau cu pământul ud. Mănușile se găsesc într-o varietate de materiale, culori și mărimi, așa că poți alege oricare îți place.

In video-ul urmator iti prezentam o mica parte din ceea ce  vei gasi in magazine sau contacteaza-ne si noi livram spre tine.

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *