Alegerea unui despicator de lemne, necesitate sau moft?

Alegerea unui despicator de lemne, necesitate sau moft?

Atunci când alegeți un Despicator , este necesar să țineți cont de forță. Pentru buștenii de lemn moale de molid cu un diametru de aproximativ 25 cm și o lungime de până la 40 cm, va fi suficientă o mașină cu o presiune de despicare de 4 tone. Dacă doriți să tăiați mai greu, de exemplu lemnul de fag, ar trebui să cumpărați o mașină cu o presiune de despicare de 7 tone sau mai mult. În plus, forța de despicare mai mare va permite utilizarea așa-numitei pane încrucișate, care împarte bustenul în sferturi într-o singură mișcare.

Despicatoarele pot fi împărțite în orizontanle si verticale în funcție de poziția lemnului de despicat .

Cele orizontale mută lemnul pe o pană care îl desparte. Avantajul este că nu trebuie să ridici buștenii, dar acționați mașina într-o îndoire înainte pe sol, care poate fi foarte obositoare în timpul lucrului mai lung. Unele  sunt, prin urmare, echipate cu picioare mai înalte cu roți pentru a funcționa mai confortabil. Taxa pentru funcționarea convenabilă este că trebuie să ridicați buștenii de la sol deasupra.

Despicatoarele  verticale pot fi împărțite în funcție de construcție și performanță. Pana  se mișcă de sus în jos pe masă sau pe bază. Mașinile echipate cu o masă împotriva căreia glisează o pană de despicare sunt potrivite pentru pregătirea lemnului pentru șeminee și sobe. Avantajul lor este că sunt adesea echipate cu un opritor reglabil. Acest lucru vă permite să setați înălțimea la care ar trebui să revină pana după despicarea bușteanului. Dacă despicați bușteni mai scurti, nu trebuie să așteptați ca pana să coboare din cea mai înaltă poziție și să reveniți la ea după lucru. Cu opritorul, setați înălțimea mișcării panei doar la lungimea necesară a blocului și lucrul merge mult mai repede.

Despicatoarele verticale cu baza pe sol pot manevra si busteni mai mari si mai grosi, cu o lungime de pana la 105 cm. Prin urmare, sunt potrivite pentru prepararea lemnului pentru sobe mari și cazane.           

 

 

 

 

 

Tocarea lemnului cu un topor este o rămășiță pentru mulți astăzi. Despicatorul de lemne aduce mai multe avantaje. Este ușor de operat, lucrul cu el nu este la fel de obositor, poate despica chiar și buștenii care ar trebui să fie înțepați complicat manual și, mai presus de toate, lucrul cu un despicator este mult mai sigur.

  • Înainte de a lucra, citiți întotdeauna manualul de utilizare, în special condițiile de siguranță pentru utilizarea mașinii.
  • Așezați întotdeauna distribuitorul pe o suprafață fermă și plană, astfel încât să nu se răstoarne.

Recomandarile Green Tehnic Garden le gasiti in video-ul urmator:

 

 

 

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *